Indenfor stort set alle teknologier er der sket en enorm udvikling de seneste ti år, og man tør næsten ikke tænke på hvad vi kan om bare 10-20 år.
Indenfor mobiltelefoner, der er der også sket meget, og fra at Nokia var de store for 15 år siden og sad på store dele af markedet, så er det nu producenter som Apple og Samsung som har førertrøjen på. Fra at en mobiltelefon kunne ringe og SMS’e, så er det det i dag gået hen og blevet en lille computer der kan de stort set de samme ting som en almindelig computer, det er i hvert fald gældende for de såkaldte smartphones.
Hvad er en Smartphone?
En smartphone kan de basale ting som at ringe, sende og modtage SMS/MMS’er, men giver derudover også adgang til internettet, hvor man kan tjekke sin mail, streame web TV, videoklip, afspille musik og spille spil.
Hvis man ikke har brug for alle disse ekstra features, så er en ganske almindelig telefon et fint valg, men i dag har folk i alle aldre en smartphone, da den dækker et behov som mange mennesker har, og når man først har prøvet en smartphone og forstår at bruge den, så er det de færreste der kan undvære den igen, da man kan søge informationer på ingen tid, og den kan hjælpe i mange af hverdagens situationer.
En af de unikke ting ved en smartphone er de let tilgængelig Apps, som er små programmer som man kan downloade, det kan være google maps, netbank, spil eller noget helt andet, og det er nærmest kun fantasien der sætter grænser, og man kan finde en App der kan hjælpe dig uanset hvad det er.
Smartphones bruger meget data
Mange af de sjove ting som man kan bruge sin smartphone til, det kræver data, f.eks., Youtube, google maps osv. og hvis man har et mobilabonnement hvor der ikke er nok data inkluderet, så skal man ofte betale en høj pris for det data, som ikke er inkluderet i mobilabonnementet, derfor kræver det et godt kendskab til ens forbrug, inden man vælger et abonnement.
Har man ikke haft smartphone tidligere, så kan det selvfølgelig være svært at finde ud af hvilket dataniveau man ligger på, men en gennemsnitlig dansker brugere mindre end 1 GB data om måneden, hvilket er meget mindre end hvad de fleste abonnementspakker indeholder. Generelt har danskerne en tendens til at vælge en løsning med alt for meget data inkluderet, hvor de højest får brugt 10 %. Mange tænker at de er på nettet hele tiden, og de vil derfor hellere være på den sikre side, men i praksis så er der ofte WiFi tilgængeligt de steder vi benytter vores telefoner, og derfor benytter vi ikke noget data på disse steder, og dataen benyttes kun når man er på et meget afsides sted, men det tænker den enkelte sjældent over, og de lader sig lokke af en stor pakke. Derfor er udbudet af de store pakker også stort, og forbrugernes adfærd hjælper mobilselskaberne med at tjen penge i et ellers meget trængt marked hvor konkurrencen er høj, og det kan være svært at tjene penge.
Sådan skal du vælge mobilabonnement
Inde hos din nuværende udbyder der kan man typisk se en oversigt over hvad man har brugt af tale, SMS/MMs og data de sidste par måneder, og så tager man den information og matcher med et tilbud som man kan finde hos en af de mange sammenligningstjenester med mobilabonnementer, som f.eks. denne.
Det anbefales at man kigger sit mobilabonnement igennem mindst hvert halve år, da priserne hele tiden udvikler sig, og holder man sig ikke ajour med priserne, så kommer man nemt til at betale for meget for sit abonnement.
Skriv et svar